Camper huren in Spanje

Spanje staat bekend om zijn relaxte cultuur, lekker eten, prachtige landschappen en roemrijke Spaanse taal. We houden allemaal wel van een fiesta! Spanje heeft eigenlijk twee kanten. Vaak wordt het gezien als het stereotype vakantieland waar je heerlijk tot rust komt, al genietend van de zon en het strand. Daarentegen vind je een uiteenlopende variatie aan landschappen waar je nooit aan had gedacht! Van het mediterrane paradijs op Mallorca en de vulkanische Canarische Eilanden tot de majestueuze bergketens in Noord-Spanje, het indrukwekkende Andalusië en een van de kleinste landen in Europa, Andorra. Spanje stelt niet teleur! Je kunt bij Rentalcampers een camper huren in Spanje op onder andere de volgende huurlocaties: Barcelona, Bilbao, San Sebastian, AlicanteMadrid, Malaga, Sevilla, Tenerife, Valencia. Bekijk hier alle camper huur locaties in Spanje. 

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Spanje bij Rentalcampers

Rentalcampers heeft een ruime keuze aan campers, variërend van compacte modellen voor twee personen tot grote, volledig geïntegreerde campers die perfect zijn voor gezinnen en grote reisgezelschappen. Campers afkomstig van toonaangevende fabrikanten in de camperindustrie, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Ontdek het aanbod campers van Mcrent in Spanje en vraag snel en eenvoudig een gratis offerte aan.

''''

Waarom Spanje een perfecte camper huur bestemming is

In Spanje kan je maar liefst op meer dan 20 locaties door het hele land een camper huren. Van Bilbao en San Sebastian in Baskenland, Madrid in het binnenland en de zonovergoten oostkust aan de middellandse zee tot het Hawaï van Europa, Tenerife en steden als Sevilla en Malaga in Andalusië. Op een camperreis door Spanje zit er geen maat! Spanje is samen met Frankrijk en Italië een van de landen in Europa waar vind je de meest mooiste en grootste campings zal vinden! Reis je met een gezin met kinderen? Dan biedt Spanje een breed aanbod in campings.

Het in de bergen gelegen Masca op Tenerife in Spanje.
Gigantische zwembaden, activiteiten, restaurants, winkels en animatieteams voor de kinderen is wat je al op veel doorsnee campings in Spanje kan vinden. Daarbij biedt een camperreis door Spanje ook veel mogelijkheden voor wildkamperen. Hoewel het officieel niet is toegestaan wordt het in de minder toeristische gebieden vaak wel getolereerd. Het herstellen van de rijvaardigheid doormiddel van het overnachten is wel toegestaan, zolang het geen kamperen wordt.

 

In welke steden kan ik een camper huren in Spanje?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Spanje in de volgende steden: Barcelona, Bilbao, San Sebastian, Alicante, Andorra, Madrid, Malaga, Sevilla, Tenerife, Valencia. Bekijk hier alle camper huur locaties in Spanje.

 

Wat kost een camper huren in Spanje? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Spanje zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Spanje. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Spanje

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Spanje! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Spanje?

De kosten van het huren van een camper in Spanje zijn afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Periode in het jaar
 • Lengte van camper huur
 • camper type en verhuurder
 • Reserveringsmoment

Om een juiste prijs indicatie te geven voor camper huur in Spanje, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Spanje berekend? 

De huur prijs voor de camper word als volgt berekend: 

 • De basis huurprijs voor de camper
 • + verplichte toeslagen (eventuele bijkomende kosten)
 • + extra gekozen opties/ diensten

Om een juiste prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Spanje, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Spanje inclusief verzekering?

In Spanje zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Spanje wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Spanje inclusief kilometers?

Ja! In Spanje zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Spanje?
 • Flexibiliteit: je bent niet gebonden aan specifieke locaties en hebt meer de vrijheid om op elk gewenst moment naar verschillende bestemmingen te reizen en ook te verblijven. 
 • Kosteneffectiviteit: het kan voordeliger zijn, vooral voor met meerdere personen of families, e bespaart op leefkosten, accommodatiekosten en hebt daarbij geen apart vervoer nodig.
 • Gemak: accommodatie en vervoer worden gecombineerd, waardoor het reizen makkelijker, ontspannender en avontuurlijker wordt!
 • Comfort: moderne campers zijn uitgerust met vrijwel alle voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming, waardoor je comfortabel kunt reizen!
 • Toegankelijkheid: je hebt meer mogelijkheid om naar afgelegen en idyllische locaties te reizen waar je wellicht anders niet aan dacht vanwege het gebrek aan accommodatie.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Spanje?
 • Kies een professioneel en betrouwbaar camperverhuurbedrijf met een goede reputatie, Rentalcampers werkt uitsluitend samen met erkende camper verhuur bedrijven! 
 • Zorg bij het ophalen van de camper dat je de staat van het voertuig controleert en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse meldt. Zorg ervoor dat eventuele problemen worden opgelost voordat je de weg op gaat.
 • Probeer voor reistassen te kiezen in plaats van harde koffers, deze zijn gemakkelijker op te bergen in de camper.
 • Zorg ervoor dat je alle systemen begrijpt bij het ophalen van de camper en stel vragen als er iets onduidelijk is. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan je reis kan beginnen. 
Welk rijbewijs heb ik nodig in Spanje?

In Spanje is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Spanje?

Voor de campers die je bij Rentalcampers kan huren in Spanje geld over het algemeen een minimumleeftijd van 25 jaar en daarbij dien je ten minste twee jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

Waar in Spanje kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Spanje kan je een camper huren in Barcelona, Bilbao, San Sebastian, Alicante, Almeria, Andorra, Cantabrië, Cartagena, Coruna, Denia, Girona, Lleida, Lugo, Madrid, Malaga, Sevilla, Tarragona, Tenerife en Valencia. De huurcampers moeten op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan. Bekijk hier het overzicht van alle camper huur locaties. 

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Spanje reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Het reizen naar landen buiten Europa is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse. Reizen naar niet veilige en oorlogsgebieden is niet toegestaan. Dit zijn onder andere landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne.

Hoe lang is een offerte camper huur in Spanje geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Spanje voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Zweden duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.