Camper huren in Nederland

Van de authentieke Hollandse steden tot de iconische windmolens en tulpenvelden. De hoeveelheid spectaculaire bezienswaardigheden is dan misschien niet zo groot en indrukwekkend in vergelijking met andere bestemmingen, maar ook in Nederland kun je een leuke roadtrip maken! Nederland barst van de plekken waarvan je wellicht nooit had gedacht dat ze zo mooi zijn.

De Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe, de Loonse en Drunense Duinen, Valkenswaard, Texel, Bergen aan Zee en de Zuid-Limburgse heuvels zijn slechts enkele van de mooiste bestemmingen van Nederland. Bovendien is Nederland ook een ideaal startpunt voor een roadtrip door Europa! In Nederland kun je een camper huren in Amsterdam.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Nederland bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers heb je een ruime keuze aan campers, variërend van kleine tweepersoonsmodellen tot grote, luxe campers die perfect zijn voor families en grote reisgezelschappen. De campers zijn gemaakt door vooraanstaande fabrikanten in de camperbranche, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Als je van plan bent om in Nederland een camper te huren, bekijk dan het aanbod van Mcrent en vraag vandaag nog eenvoudig en snel een gratis offerte aan. Nederland is ook een goed alternatief om vanuit te vertrekken naar andere landen in Europa!

''''

Waarom Nederland een perfecte locatie is om een camper te huren

Los van de prachtige steden heeft ook Nederland een aantal verbazingwekkend mooie bestemmingen. Je kan een leuke camperreis maken in Nederland zelf of in combinatie met omliggende landen. In Nederland de camper huren kan ook een aantal andere voordelen hebben. Wanneer op een bestemming in Europa waar je graag naar toe wilt de beschikbaarheid schaars is of de prijs veel gunstiger uitkomt in Nederland, dan kan je de camper al huren in Nederland en bijvoorbeeld een camperreis maken waar je op de route naar de bestemming een stukje Nederland en andere landen waar je doorheen komt meepakt.

Sloten in Giethoorn, Nederland.

Je begint direct met een leuke roadtrip!  Een nadeel hiervan is dat je meer tijd nodig, zeker als de bestemming verder weg ligt. De camper moet ook weer in Nederland worden ingeleverd.

 

In welke steden kan ik een camper huren in Nederland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Nederland in Amsterdam (Almere).

 

Wat kost een camper huren in Nederland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Nederland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Nederland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Nederland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Nederland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Nederland?

De kosten van het huren van een camper in Nederland zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

 • De huur periode
 • De lengte van de de huur
 • Verhuurder en campertype
 • Tijd van boeken

Om een specifieke prijs indicatie te kunnen geven voor camper huur in Nederland en wellicht als startpunt voor een roadtrip door Europa, kun je bij Rentalcampers een vrijblijvende offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Nederland?

De huurprijs word als volgt berekend: 

 • De standaard huurprijs van de camper 
 • + de eventuele toeslagen (verplichte toeslagen)
 • + extra opties/ diensten

Om een concrete prijs te krijgen voor het huren van een camper in Nederland of misschien als startpunt voor een roadtrip door Europa, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Nederland inclusief verzekering?

In Nederland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Nederland wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Nederland inclusief kilometers?

Ja! In Nederland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Nederland?
 • Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om op elk moment naar verschillende bestemmingen te reizen, zonder gebonden te zijn aan specifieke locaties.
 • Bespaar op dagelijkse kosten, accommodatie en transport door te kiezen voor een kosteneffectieve reisoptie.
 • Ervaar het gemak en comfort van moderne campers, die accommodatie en vervoer combineren met alle benodigde voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming.
 • Ontdek het land op een unieke en avontuurlijke manier, en bekijk het vanuit een ander perspectief tijdens een onvergetelijke reiservaring.
 • Tot slot is Nederland een perfecte alternatieve locatie om een roadtrip door Europa te starten en in sommige gevallen ook voordeliger dan andere landen. 
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Nederland?
 • Het is verstandig om te kiezen voor een professioneel en betrouwbaar camperverhuurbedrijf, zoals de verhuurders waar Rentalcampers me samenwerkt.
 • Bij het ophalen van de camper is het van belang om de camper te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse te melden.
 • Voor gemakkelijke opslag van bagage in de camper is het aan te raden om reistassen te gebruiken in plaats van koffers.
 • Het is van belang om bij het ophalen van de camper alle systemen zo goed mogelijk te begrijpen en eventuele vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Dit zorgt ervoor dat u goed voorbereid de weg op gaat.
Welk rijbewijs heb ik nodig in Nederland?

In Nederland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Nederland?

Voor de campers die wij verhuren in Nederland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 23 jaar.

Waar in Nederland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Nederland kan je een camper huren in Amsterdam (Almere). In Nederland moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd.
 

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Nederland reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Nederland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Nederland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Nederland duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.