Camper huren in Estland

Van de unieke steden en dorpen, meanderende rivieren, meren, eilanden en stranden tot de ongerepte bossen: Estland is uniek! Ongeveer de helft van het landschap in Estland bestaat uit bossen en prachtige hoogveenreservaten. Je bent altijd maar een aantal kilometer verwijderd van een nationaal park! De Estse wildernis zit vol met wildlife, zoals onder andere wolven, beren, elanden en tal van vogelsoorten in de waterrijke gebieden. Estland is dan ook steeds meer in trek bij vogelaars.

Kun jij aanwijzen waar Estland ligt? Vaak wordt er niet gedacht aan een land als Estland als vakantiebestemming of voor een camperreis. De reden dat Estland toch iets minder bekend is als vakantiebestemming in vergelijking met bijvoorbeeld de naaste buren in Scandinavië, is dat Estland in 1991 onafhankelijk werd en er een link is naar Rusland en de oude Sovjet-Unie. Estland heeft echter niets gemeen met Rusland en is een cultureel uniek land. Het buurland Finland heeft de meeste overeenkomsten, maar door de Sovjetperiode zijn de twee landen compleet gescheiden en dat beeld verandert niet zomaar. Toch is Estland een van de meest geschikte landen om een camper te huren. Tussen Helsinki en de Finse Golf ligt de hoofdstad van Estland, Tallinn, waar je een camper kunt ophalen.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Estland bij Rentalcampers

Rentalcampers biedt een uitgebreide selectie van campers, variërend van kleine tweepersoonsmodellen tot grote, luxueuze campers die geschikt zijn voor gezinnen en grote reisgezelschappen. De campers zijn afkomstig van de beste fabrikanten in de camperbranche, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Als je interesse hebt om een camper te huren in Estland, bekijk dan het aanbod van Mcrent Estland en vraag vandaag nog gemakkelijk en snel een gratis offerte aan.

''''

Waarom Estland een perfecte camper huur bestemming is

Estland heeft de ideale omstandigheden om een camperreis te maken. Allereerst geld net zoals in Scandinavië ook in Estland het allemansrecht geld. Dit betekent dat je in Estland wild mag kamperen en met de camper vrijwel overal kan staan. Er zijn een aantal uitzonderingen zoals onder andere in en rond steden en privéterrein. De overheid en inwoners zijn tolerant en wanneer je alles netjes achterlaat is het vaak geen enkel probleem. Daarnaast is Estland een land waar je het recht op wild kamperen niet al te goed kan ondervinden.

Estland.

 

In welke steden kan ik een camper huren in Estland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Estland in de hoofdstad Tallinn


Wat kost een camper huren in Estland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Estland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Estland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 


Veelgestelde vragen over een camper huren in Estland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Estland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Estland?

De kosten voor camper huur in Estland zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • De periode van huur
 • Lengte van de huur
 • Type camper en verhuurder
 • Het moment van boeken

Om een juiste prijs indicatie te kunnen geven voor camper huur in Estland, kun je bij Rentalcampers snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Estland berekend?

De camper huur prijs word als volgt berekend: 

 • De kale camper huurprijs
 • + bijkomende kosten (eventuele verplichte toeslagen)
 • + extra gekozen opties/diensten

Om een concrete prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Estland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Estland inclusief verzekering?

In Estland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Estland wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Estland inclusief kilometers?

Ja! In Estland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Estland?
 • Estland is net zoals andere landen in Scandinavië een van de beste camper huur bestemmingen. Hoofdzakelijk omdat er wild gekampeerd mag worden en je vrijwel overal kan overnachten!
 • Ervaar de vrijheid om naar verschillende bestemmingen te reizen zonder afhankelijk te zijn van lokale accommodatie.
 • Bespaar op leefkosten, accommodatie en vervoer en geniet van het gemak van gecombineerde accommodatie en vervoer.
 • Moderne campers bieden gemak, comfort en luxe. Inclusief voorzieningen zoals een keuken, badkamer en airconditioning.
 • Verken afgelegen en idyllische locaties die anders moeilijker toegankelijk zouden zijn vanwege een gebrek aan accommodatie op de plaats van bestemming.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Estland?
 • Het is verstandig om te kiezen voor een professionele en betrouwbare organisatie met een goede reputatie. Rentalcampers werkt uitsluitend samen met gerenommeerde verhuurbedrijven en niet met particuliere verhuurders.
 • Bij het ophalen van de camper is het belangrijk om de staat van het voertuig zorgvuldig te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct te bespreken met de verhuurder ter plaatse. Op die manier kunnen eventuele problemen opgelost worden voordat je op pad gaat.
 • Om ruimte te besparen in de camper, is het aan te raden om reistassen te gebruiken in plaats van harde koffers.
 • Zorg ervoor dat je bij het ophalen van de camper goed begrijpt hoe alle systemen werken en stel vragen als iets niet duidelijk is. Zo ben je optimaal voorbereid op de reis die voor je ligt!
Welk rijbewijs heb ik nodig in Estland?

In Estland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Estland?

Voor de campers die wij verhuren in Estland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Estland hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Estland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Estland kan je een camper huren in Tallinn. In Estland moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Estland reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Estland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Estland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Estland duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.