Camper huren in Oostenrijk

In Oostenrijk mengen bergen, diepe meren en de groene wildernis moeiteloos met de authentieke dorpen en het stedelijke stadsleven. De ene dag sta je te genieten van het uitzicht op de top van de Schafberg en de volgende dag loop je door de straten van het authentieke Hallstatt of ben je aan het shoppen in het moderne Wenen. In Oostenrijk kan je alle kanten op!

Van het adembenemende Gosau en Gosausee, de Grossglocknerweg en het idyllische Salzburg tot de imposante Krimml Falls en de prachtige Olperer hike in de Zillertaler Alpen. Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Oostenrijk op de locaties Steyr en Wenen.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Oostenrijk bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers vind je een uitgebreide selectie campers, variërend van kleine tweepersoonsmodellen tot grote, luxueuze campers die perfect zijn voor families en grotere reisgezelschappen. De campers zijn afkomstig van vooraanstaande fabrikanten in de branche, waaronder Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Als je geïnteresseerd bent in het huren van een camper in Oostenrijk, bekijk dan het aanbod van Mcrent en vraag vandaag nog eenvoudig en snel een gratis offerte aan.

''''

 

Waarom kiezen voor camperhuur in Oostenrijk?

Oostenrijk is een van die landen waar een camper huren ideaal is. Een netwerk van campings en een leuke afwisseling tussen urban steden en prachtige natuur. Het huren van een camper op een van de locaties in Oostenrijk gaat hand in hand met de bezienswaardigheden en activiteiten die Oostenrijk met zich meebrengen. Oostenrijk heeft een groot netwerk van prachtige campings die je in je camperreis kan plannen. Van de luxere campings met veel faciliteiten tot de meer eenvoudige campings.

Tannheimer Tal in Austria.

Het enige nadeel in Oostenrijk is dat het hier niet is toegestaan om met de camper wild te kamperen en ze zich hier ook vrij goed aan houden. Dat bedrukt een mooie camperreis echter niet. Waar je ook gaat constant het comfort en luxe als in de camper bij je hebben. Heb je net een avontuurlijke dag of activiteit achter de rug? of sta je een middag in een prachtige omgeving waar je onderweg bent beland? Je hoeft niet rekening te houden met de luxe faciliteiten en al het andere comfort dat een camper met zich meebrengt. Heerlijk, altijd koffie in handbereik!  

 

In welke steden kan ik een camper huren in Oostenrijk?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Oostenrijk in de volgende steden: Steyr en Wenen.

 

Wat kost een camper huren in Oostenrijk

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Oostenrijk zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Oostenrijk. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Oostenrijk

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Oostenrijk! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Oostenrijk?

De kosten van het huren van een camper in Oostenrijk zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: 

 • De periode van de huur
 • De lengte van de huur
 • Campertype en verhuurbedrijf
 • Tijd van reserveren

Om een concrete prijs indicatie te geven voor camper huur in Oostenrijk, kun je bij Rentalcampers snel en eenvoudig een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Oostenrijk berekend?

De camper huur prijs word als volgt berekend: 

 • De standaard camper huurprijs
 • + bijkomende toeslagen (eventuele verplichte kosten)
 • + extra gekozen opties/diensten

Om een juiste prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Oostenrijk, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Oostenrijk inclusief verzekering?

In Oostenrijk zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Oostenrijk wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Oostenrijk inclusief kilometers?

Ja! In Oostenrijk zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Oostenrijk?
 • Met een camper geniet je van flexibiliteit en vrijheid om verschillende bestemmingen te bezoeken zonder afhankelijk te zijn van accommodatie ter plaatse.
 • Dit levert niet alleen kosteneffectiviteit op door besparingen op leefkosten, accommodatie en apart vervoer, maar ook gemak door gecombineerde accommodatie en vervoer.
 • Moderne campers bieden daarnaast comfort en luxe met voorzieningen zoals keuken, badkamer, airconditioning en meer.
 • Het stelt je ook in staat om afgelegen en unieke locaties te bereiken die anders moeilijker mogelijk zouden zijn vanwege het gebrek aan accommodatie ter plaatse.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Oostenrijk?
 • Het verdient de voorkeur om te kiezen voor een verhuurbedrijf dat professioneel en betrouwbaar is, en een goede reputatie heeft. Bij Rentalcampers werken we uitsluitend samen met professionele verhuurbedrijven en niet met particuliere verhuurders.
 • Bij het ophalen van de camper is het essentieel om de staat van de camper zorgvuldig te inspecteren en eventuele vragen of opmerkingen onmiddellijk aan de verhuurder ter plaatse door te geven. Dit helpt om eventuele problemen op te lossen voordat u op pad gaat.
 • Het wordt aanbevolen om reistassen te gebruiken in plaats van harde koffers, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Het is belangrijk om alle systemen van de camper goed te begrijpen bij het ophalen en vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Op deze manier bent u goed voorbereid op de reis die voor u ligt!
Welk rijbewijs heb ik nodig in Oostenrijk?

In Oostenrijk is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

 

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Oostenrijk?

Voor de campers die wij verhuren in Oostenrijk geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en tenminste een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Oostenrijk hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Oostenrijk kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Oostenrijk kan je een camper huren in Steyr en Wenen. In Oostenrijk moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Oostenrijk reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Oostenrijk geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Oostenrijk voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Oostenrijk duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.