Camper huren in Duitsland

Van de charmante landschappen, de romantische authentieke dorpjes, prachtige kerken en majestueuze kastelen tot de mysterieuze bossen, meren en torenhoge bergtoppen: Duitsland is verbazingwekkend mooi en je bent zo een paar weken zoet! Duitsland krijgt van echte reizigers vaak niet de aandacht die het verdient op het gebied van natuur, bezienswaardigheden en reizen. Wanneer je echter naar de juiste regio's en plaatsen gaat, zal Duitsland je aangenaam verrassen. Van de krijt kliffen op Rügen Eiland, Saxon Switzerland National Park en de Königssee tot de Schrecksee en Eibsee.

Je kunt in Duitsland een camper huren in onder andere: Berlijn, BremenDortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Koln/Bonn, Leipzig, München, Nurnberg, Stuttgart, bekijk hier alle camper huur locaties in Duitsland.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Duitsland bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers heb je de keuze uit diverse campers, van compacte tweepersoonsmodellen tot ruim volledig geïntegreerde campers die geschikt zijn voor grotere gezinnen en reisgezelschappen. De campers zijn afkomstig van gerenommeerde fabrikanten als Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Neem een kijkje bij de campers van Mcrent in Duitsland en vraag snel en eenvoudig een gratis offerte aan!

''''
Waarom Duitsland een perfecte camper huur bestemming is

Doordat Duitsland ontzettend veel locaties heeft door het hele land heb je veel keuze voor een leuke route te kunnen uitstippelen. Daarbij kan je op veel locaties dichtbij naastgelegen buurlanden ook in je reis meenemen. 

Rotsachtig strand in Rügen, Duitsland.

Door het hele land vind je veel campings en mogelijkheden om gratis te kamperen. Hoewel wildkamperen in Duitsland officieel niet is toegestaan is dit wel mogelijk in veel gebieden. Wanneer je hier slim mee omgaat en het netjes houdt kan er prima wild gekampeerd worden. Er blijft altijd een klein risico op een boete! 


In welke steden kan ik een camper huren in Duitsland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Duitsland in onder andere de volgende steden: Berlijn, BremenDortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Koln/Bonn, Leipzig, München, Nurnberg, Stuttgart, bekijk hier alle camper huur locaties in Duitsland.


Wat kost een camper huren in Duitsland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Duitsland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Duitsland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 


Veelgestelde vragen over een camper huren in Duitsland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Duitsland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

 

 

Wat kost het om een camper te huren in Duitsland?

De kosten van het huren van een camper in Duitsland zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • De periode waarin je een camper wilt huren
 • De lengte van de huur
 • De camperverhuurder en het campertype
 • Het moment van boeken

Om een concrete prijsopgave te krijgen voor camper huur in Duitsland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Duitsland berekend? 

De huurprijs word als volgt berekend: 

 • De kale huurprijs van de camper 
 • + de eventueel verplichte kosten (toeslagen)
 • + de gekozen extra opties/ diensten

Om een exacte prijs te krijgen voor het huren van een camper in Duitsland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Duitsland inclusief verzekering?

In Duitsland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Duitsland wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Duitsland inclusief kilometers?

Ja! In Duitsland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Duitsland?
 • Flexibiliteit: vrijheid om op elk moment naar verschillende bestemmingen te reizen zonder beperkt te worden door specifieke locaties.
 • Kosteneffectiviteit: besparing op maaltijden en accommodatiekosten, vooral voor groepen of families en geen noodzaak voor apart vervoer.
 • Gemak: accommodatie en vervoer in één, vereenvoudigt het planningsproces, maakt de reis gemakkelijker en stressvrij.
 • Comfort: moderne campers met verschillende voorzieningen, zoals keuken, badkamer, airconditioning en verwarming, zorgen voor een comfortabele reis.
 • Toegankelijkheid: bereik afgelegen en idyllische locaties die anders niet toegankelijk zouden zijn vanwege het ontbreken van accommodaties.
 • Ervaring: unieke en avontuurlijke reiservaring, waarmee je het land op een andere manier kunt ontdekken.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Duitsland?

Hier volgen vijf tips voor het huren van een camper in Duitsland:

 • Kies voor een professioneel en betrouwbaar verhuurbedrijf met een goede reputatie, zoals de verhuurders waar Rentalcampers mee samenwerkt.
 • Controleer bij het ophalen van de camper de staat ervan en meld eventuele vragen of opmerkingen onmiddellijk aan de verhuurder ter plaatse. Los deze kwesties op voordat je de camper meeneemt.
 • Gebruik reistassen in plaats van harde koffers, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Zorg ervoor dat je bij het ophalen van de camper begrijpt hoe alle systemen werken en stel vragen als er onduidelijkheden zijn. Zo ben je goed voorbereid om de weg op te gaan!
 • En als laatste tip! Duitsland is een goede alternatieve locatie om je camperreis te starten naar Scandinavië en in sommige gevallen ook voordeliger!
Welk rijbewijs heb ik nodig in Duitsland?

In Duitsland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Duitsland?

Voor de campers die bij Rentalcampers kan huren in Duitsland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Duitsland hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Duitsland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Duitsland kan je een camper huren in Berlijn, Schonefeld, Bremen, Dettingen, Dortmund, Dresden, Erfurt, Frankfurt, Hamburg, Hamburg Zuid, Hannover, Isny, Jandelsbrunn, Karlsruhe/Malsch, Koln/Bonn, Konstanz, Leipzig, Limburg, Lorrach, Mannheim, Mulheim, München, Nurnberg, Oost-Berlijn, Potsdam, Regensburg, Rheinfelden, Saarland, Stuttgart en Warendorf. In Duitsland moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Duitsland reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Duitsland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Duitsland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Noorwegen duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.