Camper huren in Finland

Finland is het land waar eigentijdse designs van moderne steden en de wildernis samenkomen. Het is een veelzijdig land met vier te onderscheiden seizoenen, inspirerende landschappen en het is een top wildlife bestemming! Wist je dat Finland een van de gelukkigste landen ter wereld is? Een camperreis van het stijlvolle Helsinki naar Rovaniemi kan dit bevestigen!

In het noordelijke deel van Finland, Lapland, zijn lange zomerdagen, koude winters en het noorderlicht de normaalste zaak van de wereld. Nog een leuk weetje is dat de sauna in Finland is uitgevonden. Al meer dan 2000 jaar geleden werd het gezien als een schone ruimte waar vrouwen konden bevallen; het was de apotheek voor de minder rijken! Finnen gaan sinds die tijd in de sauna als zij zich niet lekker voelen of een griepje hebben. Het is vandaag de dag dan ook nog steeds bekend dat het heel gezond is. Je kunt in Helsinki en Rovaniemi een camper huren om Finland te ontdekken

 

 

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Finland bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers kun je kiezen uit een breed aanbod in campers van diverse types. Het aanbod varieert van compacte campers voor twee personen tot luxe, volledig geïntegreerde campers die ideaal zijn voor families en grote reisgezelschappen. De campers zijn vervaardigd door Europa's beste fabrikanten in de camperindustrie, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Als je geïnteresseerd bent in het huren van een Mcrent camper in Finland, bekijk dan de verschillende campers en vraag vandaag nog eenvoudig een gratis prijsopgave aan. 

''''


Waarom Finland een perfecte camper huur bestemming is

In Finland is er spraken van 'Jokamiehen Oikeudet' of te wel het Allemansrecht net zoals de andere landen in Scandinavië, Noorwegen en Zweden. Dit geeft je het recht om wild te kamperen! Je mag dus in principe met de camper kamperen waar jij dat wilt. Een camperreis door Finland is dus de meest unieke manier om het land te gaan ontdekken. Combineer de attractieve Finse steden met de ongerepte wildernis en heb waar je ook gaat altijd je slaapplek en keuken bij je.

Finland.

Finland is een van de landen in Europa waar er one ways gemaakt kunnen worden. Huur een camper in Helsinki en eindig je reis in Rovenimie of andersom. Je hebt meer ruimte om zo een fantastische route uitstippelen! Van Finlands meest iconische landschap in Koli, de indrukwekkende rivieren van Oulanka National Park en de prachtige kustlijn met duizenden eilandjes tot het majestueuze binnenland met het grootste aantal meren van heel Europa! Finland is allround.


In welke steden kan ik een camper huren in Finland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Finland in de volgende steden: Helsinki en Rovaniemi.

 

Wat kost een camper huren in Finland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Finland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Finland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 


Veelgestelde vragen over een camper huren in Finland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Finland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Finland?

De kosten van het huren van een camper in Finland zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

 • De huurperiode
 • Lengte van de camper huur
 • Soort camper en verhuurbedrijf
 • Tijd van Boeken

Om een specifieke prijs indicatie te kunnen geven voor camper huur in Finland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Finland berekend?

De camper huur prijs word als volgt berekent: 

 • De basis huurprijs voor de camper
 • + bijkomende toeslagen (eventuele kosten)
 • + gekozen extra's

Om een correcte prijs indicatie te kunne geven voor het huren van een camper in Finland, kun je bij Rentalcampers snel en eenvoudig een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Finland inclusief verzekering?

In Finland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Finland worden er bij de verhuurder zelf nog twee aanvullende verzekeringen als extra optie aangeboden. Je kan het eigen risico ongeveer halveren of compleet afkopen. Ook bieden wij de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Finland inclusief kilometers?

Ja! In Finland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Finland?
 • Finland is een van de beste landen voor camper huur! Het is toegestaan om vrijwel overal wild te kamperen. 
 • De flexibiliteit en vrijheid om te reizen naar verschillende bestemmingen zonder afhankelijk te zijn van accommodatie
 • Het bespaart kosten op levensonderhoud, accommodatie en vervoer.
 • Door accommodatie en transport te combineren, biedt dit gemakkelijkere, ontspannende en avontuurlijkere reismogelijkheden.
 • Gegarandeerd comfort met de moderne campers en alle voorzieningen zoals keuken, badkamer, airconditioning en verwarming in de camper!
 • Bovendien maakt het reizen met campers het mogelijk om afgelegen en idyllische locaties te bereiken die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn vanwege het gebrek aan accommodatie. Dit maakt het reizen met een camper een zeer toegankelijke manier van reizen.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Finland?
 • Het is verstandig om een professioneel en betrouwbaar verhuurbedrijf te kiezen met een goede reputatie. Rentalcampers werkt enkel samen met professionele verhuurbedrijven en niet met particuliere huurders.
 • Bij het ophalen van de camper is het essentieel om de staat van de camper te bekijken en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse door te geven. Hierdoor kunnen eventuele problemen vóór vertrek worden opgelost.
 • In plaats van harde koffers, is het raadzaam om reistassen te gebruiken, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Het is belangrijk om alle systemen van de camper goed te begrijpen en bij het ophalen eventuele vragen te stellen als iets onduidelijk is. Zo ben je goed voorbereid op de reis die je voor de boeg hebt!
Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Finland?

Voor de campers die wij verhuren in Finland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Finland hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Welk rijbewijs heb ik nodig in Finland?

In Finland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Waar in Finland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Finland kan je een camper huren in Helsinki en Rovaniemi. In Finland is het mogelijk one ways te maken en de camper op een andere locatie in het land in te leveren.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Finland reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Finland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Finland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Finland duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.