Camper huren in IJsland

Is dit een van de avontuurlijkste en uniekste eilanden op de wereld? Een duik in een meer wordt een bad in een geothermische lagune, een strandwandeling wordt een wandeling over een zwart gekleurd strand met diamanten ijsbrokken en normale bergketens veranderen in arctische vulkaanlandschappen! Hoewel het er officieel niet bij hoort, is IJsland eigenlijk de verloren zoon van het Scandinavische vasteland. De landschappen, steden en talen hebben veel gemeen met elkaar en de noordelijke uitstraling in het algemeen is iets wat het zo vergelijkbaar maakt.

Terwijl Scandinavië al een uitzonderlijke regio is, doet IJsland daar nog een schepje bovenop in extremen. Het onderbevolkte IJsland is een land van extremen. Met sneeuw bedekte vulkanen, bergen, gletsjers, lagunes, hotsprings, toendra's en de rijke en fantastische geschiedenis van de Vikingen en Huldufólk laten het alledaagse leven veranderen in iets buitengewoons. Je kunt in IJsland een camper huren in de hoofdstad Reykjavik.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in IJsland bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers heb je een brede keuze in verschillende campers! Variërend van compacte tweepersoonsmodellen tot ruime, volledig geïntegreerde campers die geschikt zijn voor grotere gezinnen en reisgezelschappen. De campers zijn geproduceerd door de beste fabrikanten in de camper industrie zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Bekijk het camper aanbod van Mcrent in IJsland en vraag gemakkelijk en snel een gratis offerte aan.

''''

Waarom IJsland een perfecte camper huur bestemming is

Ontdek het majestueuze IJsland in je eigen tempo en geniet van de vrijheid die een camper met zich meebrengt. Neem je eigen comfortabele plekje overal mee naar toe! IJsland heeft een ontzettend groot aantal campings en campgrounds over het hele Eiland. Waar je ook heen gaat kan je een geschikte kampeerplek vinden! Het is niet nodig om dit vooraf al te reserveren en je hebt dus enorm veel vrijheid in de route die je wilt gaan maken.

Thingvellir national park in IJsland.
Maak de meest gave lunch breaks onderweg en overnacht op de meest mooie locaties. Van campings met natuurlijke hotsprings en sauna's tot de wat meer eenvoudigere kampeer plekken, de kosten van een mooie kampeerplek variëren tussen de €10 en €20. Dit in combinatie met het huren van een camper is een van de voordeligste manieren om een unieke reis te maken in IJsland.

 

In welke steden kan ik een camper huren in IJsland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in IJsland in de hoofdstad, Reykjavik.

 

Wat kost een camper huren in IJsland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren IJsland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in IJsland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in IJsland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in IJsland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in IJsland?

De kosten van het huren van een camper in IJsland hangen af van een aantal factoren, zoals onder andere: 

 • In welke periode je een camper wilt huren
 • Hoelang je de camper wilt huren
 • Het campertype en camper verhuurder
 • Tijd van Reservering

Om een juiste prijsopgave te krijgen voor camper huur in IJsland, kun je bij Rentalcampers een vrijblijvende offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in IJsland berekend? 

De camper huur prijs word als volgt berekend: 

 • De basis huurprijs voor de camper (voor het aantal dagen huur)
 • + verplichte kosten (eventuele toeslagen)
 • + gekozen extra opties/ diensten

Om een concrete prijs te krijgen voor het huren van een camper in IJsland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in IJsland inclusief verzekering?

In IJsland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In IJsland worden er nog drie aanvullende verzekeringen als extra optie aangeboden.
Je kan het eigen risico ongeveer halveren, driekwart of bijna helemaal afkopen. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in IJsland inclusief kilometers?

Ja! In IJsland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in IJsland?
 • Flexibiliteit: Je hebt de vrijheid om op elk moment naar verschillende bestemmingen te reizen zonder beperkt te worden door specifieke locaties
 • Kosteneffectiviteit: Je bespaart op maaltijden en accommodatiekosten, vooral voor groepen of families, en je hebt geen apart vervoer nodig.
 • Gemak: Accommodatie en vervoer worden gecombineerd, wat de reis vergemakkelijkt, relaxer en avontuurlijker maakt!
 • Comfort: Moderne campers zijn voorzien van verschillende voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming, waardoor je comfortabel kunt reizen en constant alles bij je hebt! 
 • Toegankelijkheid: Je kunt afgelegen en idyllische locaties bereiken die anders niet toegankelijk zouden zijn vanwege het ontbreken van accommodaties.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in IJsland?

Hier zijn 4 handige tips voor het huren van een camper in IJsland:

 • Kies een verhuurbedrijf dat professioneel en betrouwbaar is en een goede reputatie heeft, zoals de verhuurders waarmee Rentalcampers samenwerkt.
 • Controleer bij het ophalen van de camper zijn staat en meld eventuele vragen of opmerkingen onmiddellijk aan de verhuurder ter plaatse. Los deze kwesties op voordat je de camper meeneemt en aan de reis begint. 
 • Gebruik reistassen in plaats van harde koffers, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Zorg ervoor dat je bij het ophalen van de camper alle systemen begrijpt en stel vragen als er onduidelijkheden zijn. Zo ben je goed voorbereid om de weg op te gaan!
Welk rijbewijs heb ik nodig in IJsland?

In IJsland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

 

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in IJsland?

Voor de campers die je bij Rentalcampers kan huren in IJsland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in IJsland hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

 

Waar in IJsland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In IJsland kan je een camper huren in Reykjavik. In IJsland moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd.
 

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit IJsland reizen?

Het is niet toegestaan buiten IJsland te reizen met de huurcamper. Verder zijn er een aantal standaardregels en restricties voor het reizen binnen IJsland. Deze kan je vinden in de voorwaarden van de verhuurder.

Hoe lang is een offerte camper huur in IJsland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in IJsland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in IJsland duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.