Camper huren in Kroatië

Zwoele zomeravonden langs het kraakheldere water in de schaduw van de authentieke dorpen. Kroatië is waar de mediterrane droom werkelijkheid wordt! Het in de Balkan gelegen Kroatië is vandaag de dag een toeristische trekpleister voor bezoekers over de hele wereld. Het is een land met een rijke geschiedenis, opwindende natuur en prachtige steden. Wist je dat Game of Thrones hier vele scènes heeft geschoten?

Van de middeleeuwse dorpjes tussen de groene heuvels in het binnenland tot de pittoreske kustplaatsjes aan de betoverende Adriatische zee, vakantie vieren kan je hier als geen ander. Het binnenland van Kroatië bestaat vooral uit bergketens en platteland. De Dinarische Alpen lopen vanaf de Adriatische kust uit op de rollende heuvels en de Pannonische vlakten, welke vanaf Zagreb helemaal doorlopen tot aan Oost-Hongarije. Wissel het Kroatische natuurschoon af met steden als Dubrovnik, Split en Pula en je hebt een onovertroffen vakantiebestemming! Je kunt bij ons een camper huren in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Kroatië bij Rentalcampers

Rentalcampers heeft een ruime keuze aan verschillende soorten campers beschikbaar, variërend van compacte tweepersoons campers tot luxueuze, volledig geïntegreerde campers die ideaal zijn voor families en grotere reisgezelschappen. De campers zijn gefabriceerd door de leidende fabrikanten in de camperindustrie, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Ontdek het aanbod van Mcrent campers in Kroatië en vraag vandaag nog eenvoudig en snel een gratis prijsopgave.

''''

Waarom Kroatië een perfecte camperbestemming is

Met de camper door Kroatië is een fantastische manier van vakantie vieren. Je vindt er mooi gelegen campings en kampeerplekken. Naast campings heb je ook veel mogelijkheden om wild te kamperen. Hoewel het officieel niet is toegestaan wordt het vaak in de minder toeristische gebieden getolereerd. Het gebied aan de Adriatische en Dalmatische kust aan de voet van de Dinarische Alpen is overweldigend mooi! Een lange kustlijn met meer dan duizend eilanden en bergen met ontelbare wandelroutes en uitzichtpunten.

Plitvice Lakes National park in Kroatië.

Wist je dat er meer dan 1200 eilanden langs de kust van Kroatië liggen?  De grotere eilanden/ schiereilanden zijn goed te bereiken via wegen en veerboten. Heuvelachtige landschappen met groene bossen grenzend aan de strandjes met turquoise helder water, je waant je ergens op een tropisch eiland ver weg. Neem waar je ook gaat altijd het comfort van je eigen slaapplek en keuken met je mee!

 

In welke steden kan ik een camper huren in Kroatië?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Kroatië in Zagreb, de hoofdstad.

 

Wat kost een camper huren in Kroatië? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Kroatië zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Kroatië. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Kroatië

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Kroatië! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Kroatië?

De kosten van het huren van een camper in Kroatië zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

 • De periode van huren
 • Lengte van de camper huur
 • Type camper en verhuurbedrijf
 • Het moment van boeken

Om een concrete prijs indicatie te geven voor camper huur in Kroatië, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Kroatië berekend?

De huur prijs voor de camper word als volgt berekend: 

 • De standaard huurprijs voor de camper
 • + bijkomende kosten (eventuele toeslagen)
 • + door jouw gekozen extra's

Om een juiste prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Kroatië, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Kroatië inclusief verzekering?

In Kroatië zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Kroatië wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Kroatië inclusief kilometers?

Ja! In Kroatië zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Kroatië?
 • Flexibiliteit: Niet vastzitten aan bepaalde locaties en de vrijheid hebben om naar verschillende bestemmingen te gaan zonder afhankelijk te zijn van accommodatie. 
 • Kosteneffectiviteit: besparing op leefkosten, accommodatie en geen apart vervoer nodig hebben.
 • Gemak: accommodatie en vervoer gecombineerd, makkelijker, ontspannender en avontuurlijker reizen!
 • Comfort: moderne campers met voorzieningen zoals keuken, badkamer, airconditioning en verwarming. Alles wat je nodig hebt. 
 • Toegankelijkheid: naar afgelegen en idyllische locaties reizen die anders moeilijk bereikbaar zouden zijn vanwege gebrek aan accommodatie.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Kroatië?
 • Het is verstandig om een professioneel en betrouwbaar camperverhuurbedrijf te kiezen die een goede reputatie hebben, Rentalcampers werkt alleen samen met professionele verhuur bedrijven en geen particuliere huur. 
 • Bij het ophalen van de camper is het van belang om de conditie van de camper te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse te melden. Op die manier kun je eventuele problemen oplossen voordat je vertrekt.
 • In plaats van harde koffers, kun je beter reistassen gebruiken, die gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Vergeet niet om bij het ophalen van de camper alle systemen zo goed mogelijk te begrijpen en vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Zo ben je goed voorbereid op de reis die voor je ligt!
Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Kroatië?

Voor de campers die je bij ons kunt huren in Kroatië geld een minimumleeftijd van 25 jaar en daarbij dien je ten minste 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Welk rijbewijs heb ik nodig in Kroatië?

In Kroatië is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Waar in Kroatië kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Kroatië kan je een camper huren in Zagreb. In Kroatië moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Kroatië reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper vanuit Kroatië naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Voor reizen naar landen buiten Europa is er schriftelijk toestemming voor nodig. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Kroatië geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Kroatië voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Kroatië duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.